VVD Venlo wil deur weer open voor kabinet met PVV

Geert Wilders Dilan Yesilgöz twee dagen na de verkiezingen © ANP
De VVD in Venlo wil dat de partij toch met de PVV gaat praten over deelname aan een kabinet. Het besluit om niet in een coalitie met de PVV te stappen roept zoveel onvrede op, dat er leden zijn die hun VVD-lidmaatschap hebben opgezegd.
Dat zegt de Venlose VVD-fractievoorzitter Inge Simons.

Geen gedoogpartner

In een brief aan het regiobestuur van de partij vraagt ze om terug te komen op een beslissing van partijleider Dilan Yesilgöz. Die liet weten dat niet met de PVV in een rechts kabinet wil, maar hooguit openstaat als gedoogpartner bij een kabinet-Wilders.

Roodgloeiend

Dat besluit leidde tot verbazing en onbegrip bij de Venlose VVD. "Dit kan ik gewoon niet uitleggen", zegt Simons. "De leden willen graag met de PVV het gesprek aangaan. Dat de partij dit niet wil vinden de leden onbegrijpelijk. De telefoon heeft roodgloeiend gestaan en er zijn mensen die hun lidmaatschap hebben opgezegd." Het steekt de VVD'ers met name dat de samenwerking al is uitgesloten nog voordat de verkennende gesprekken van start zijn gegaan.
In de brief schrijft Simons: "In onze ogen is de VVD een partij die verantwoordelijkheid nemen niet uit de weg gaat, die niet wegloopt van lastige gesprekken en al helemaal niet een partij die op voorhand al partijen uitsluit en daarmee miljoenen stemmers aan de kant zet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!