Black Friday: 'Als kleine ondernemer kun je niet meedoen'

Black Friday © L1
Het is Black Friday, over komen waaien uit Amerika. De dag wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. Ook winkels in Limburg doen volop mee aan dat koopfestijn, maar niet iedereen.
Tamara Geilen bijvoorbeeld. Ze heeft een boetiek in het centrum van Obbicht. Zij moet niets hebben van Black Friday, zij doet dan ook niet mee aan het prijzenfestijn.

Overleven

Volgens de onderneemster kan ze de concurrentie met grote ketens niet aangaan. "Als kleine ondernemer kun je dat niet", zegt ze. "De kosten voor ons stijgen alleen maar, daar moet je rekening mee houden om te kunnen overleven. Ik heb door het jaar heen al vrij lage en eerlijke prijzen. Bij grote ketens zie je soms dat die prijzen weken van tevoren iets worden verhoogd, en er tijdens Black Friday een zogenaamde korting ontstaat."

Mee met de flow

Een van de oudste winkels van Sittard, een speciaalzaak in tassen, beurzen en koffers, doet wel mee met het prijzencircus. Eigenaar Arthur Cees: "Je moet mee met de flow. We zijn een heel oude winkel, we bestaan sinds 1890, we doen ook met modernere dingen een beetje mee. Daar hoort Black Friday ook bij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!