11devande11de: Stationsplein Roermond feest avond tegemoet

John Tana op de planken in Roermond © L1 (Bram Becks)
Het Stationsplein in Roermond staat bomvol voor de opening van het vastelaovesseizoen tijdens de 11devande11de. De 17.000 gekostumeerde feestvierders konden overdag rekenen op een zonnetje.
Om 11:11 uur is het vastelaovesseizoen officieel geopend. De Prinselikke Stadts-Garde uit Roermond gaf in het zonnetje het startschot op het Munsterplein.

Aftrap

Vlak na de opening zong Ivo van der Bijl het Limburgs volkslied. Alle kaarten voor het evenement in de Bisschopsstad zijn uitverkocht. De entreeprijs was 11,11 euro.
Ivo van der Bijl mocht het Limburgs volkslied zingen in Roermond. © L1 (Bram Becks)

Plein te klein

De organisatie, de Sjeng Kraft Kompenei, had nog zo'n 5000 tickets meer kunnen verkopen. "Het plein is eigenlijk te klein. We kijken of het dat volgend jaar op de een of andere manier kunnen oplossen", vertelde Marcel van Eeghem van de organisatie al eerder tegen L1. Voor volgend jaar wordt gekeken of het Kloosterwandplein bij het evenement betrokken kan worden door daar een een tweede podium te plaatsen.
Het is bomvol op het Stationsplein in Roermond tijdens de opening van de 11devande11de. © L1 (Bram Becks)
De sfeer zit er goed in op het Stationsplein in Roermond. © L1 (Bram Becks)

Beppie Kraft

De hele dag zijn er optredens van diverse Limburgse carnavalsartiesten als Ivo van der Bijl, John Tana, Pruuf Mar, La Bamba, Andy & Roy, Marjolein Heijltjes, W-Dreej, Spik en Span, Hoondervel en Bjorn en Mieke. Zoals gebruikelijk sluit de koningin van het carnavalslied, Beppie Kraft, het evenement af.
Zo is door heel Limburg het carnavalsseizoen ingeluid:

Stapelwolken

De carnavalsvierders houden het tijdens de 11devande11de redelijk droog. Het is wisselend bewolkt met stapelwolken en opklaringen. Het blijft in heel Limburg overwegend droog, maar een enkele bui met kans op hagel blijft mogelijk aldus Meteo Limburg. Tijdens zonnige perioden wordt het zaterdagmiddag maximaal 10 graden.
Bekijk hier het uitgebreide weerbericht
Op het station in Horst pakken veel carnavalsvierders de trein richting Roermond. © Edward-Media

Extra bussen en treinen

Vervoerders Arriva en NS hebben extra bussen en treinen ingezet om iedereen heen en weer te brengen.

Markt Venlo is vol

Ook op diverse andere plekken in de provincie wordt zaterdag het carnavalsseizoen afgetrapt. In Venlo is het zaterdagochtend al zo druk op de Markt dat de hekken zijn gesloten. Jocus vraagt bezoekers om niet meer naar de Markt te komen, maar feest te vieren in de cafés in de binnenstad.

Live op L1

De 11devande11de is de hele dag van 11:00 tot 20:00 uur live te volgen op alle kanalen van L1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!