Tot 17:30 uur geen treinverkeer tussen Roermond en Weert

Boom op trein door storm bij Haelen © ProRail
Door de trein die donderdagmiddag tegen een boom is gereden bij Haelen, is er tot vrijdagmiddag 17:30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Roermond en Weert.
De NS verwachtte donderdagavond dat de stremming tot 12:00 uur zou duren, maar werd al vrijdagochtend aangepast naar 16:00 uur. De werkzaamheden lopen echter nu uit tot 17:30 uur.

Schade

In de middag botste een trein ter hoogte van de Nieuwenhofsweg tegen een omgewaaide boom. Ook de bovenleiding raakte beschadigd. Niemand raakte daarbij gewond, maar de schade was dusdanig dat de problemen donderdag niet meer verholpen konden worden.

200 mensen

Er zaten rond de 200 reizigers in de trein die vanuit het zuiden richting Eindhoven reed. De passagiers werden uit de intercity gehaald en met bussen naar een naburig station gereden, aldus de NS.
Reizigers krijgen het advies om vanuit Eindhoven via Venlo en Roermond te reizen, en omgekeerd. Op dit traject moeten reizigers wel rekening houden met volle treinen en mogelijke vertraging. Tussen Weert en Roermond worden snelbussen ingezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!