Foutje: gemeente Venlo schildert Palestina-graffiti over

Een grote Free Palestina-muurschildering in Blerick. © Omroep Venlo
Het conflict tussen Hamas en Israël leidt ook in Venlo tot discussie in de openbare ruimte. Een grote Free Palestina-muurschildering in Blerick werd deze week overgeschilderd. Naar nu blijkt door de gemeente Venlo zelf.
Dat meldt Omroep Venlo. Sinds april dit jaar staat er in het Vossenerpark bij de skatebaan in Blerick een betonnen muur die bedoeld is voor graffiti-uitingen.

Vrije meningsuiting

Afgelopen weekend verrees op de muur een grote Pro-Palestina-schildering. Toen de gemeente gevraagd werd of er regels bestaan voor uitingen op deze graffiti-muur kwam de reactie dat de muur een plek voor vrije meningsuiting is en dat dit werk de grens van het betamelijke niet overschreed.
De grote Free Palestina-muurschildering in Blerick. © Omroep Venlo

Overgeschilderd

Toch werd de dag erna de verfkwast ter hand genomen door iemand van de gemeente Venlo. De kunstige Free Palestina-boodschap werd overschilderd met grijze betonverf. Een foutje, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Vergissing

"Het verwijderen van de eerdere schildering is echt een vergissing geweest van de gemeente zelf. Per abuis is er door iemand bij de gemeente aangenomen dat hier sprake was van vandalisme terwijl het hier gaat om een graffitimuur waar vrije meningsuitingen zijn toegestaan. De eerdere schildering is dus niet verwijderd vanwege de inhoud. Er mag altijd weer over de muur heen geverfd worden; dat betekent dus ook dat anderen over een afbeelding heen mogen verven."

Tweede schildering

Als reactie op het overschilderen heeft de maker van de eerste schildering nogmaals de boodschap op de overgeverfde muur gekalkt, niet met zoveel moeite als de eerste keer en met de toevoeging van minder onschuldige leuzen zoals ‘Anonieme kk zionist’.
Op die opmerkingen wil de gemeente geen inhoudelijke reactie geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!