Imker in zak en as: duizenden bijen met kast en al gestolen

Bijen op een honingraat. © iStock
Imker Harrie Feijen uit Nederweert schrok zich wezenloos toen hij zijn bijen wilde verzorgen. Op de plek waar zijn vijftien bijenkasten stonden, trof hij niks meer aan. Zijn duizenden bijen waren met kasten en al gestolen.
De imker ontdekte de diefstal woensdagochtend.

Zak en as

Feijen houdt al ruim 25 jaar bijen achter een boomgaard aan de Roermondseweg (N280) in Weert. Hij had tot voor kort zestien bijenvolken, goed voor duizenden bijen. De imker zit dan ook in zak en as nu de beestjes weg zijn. "Ze hebben echt moeite gedaan", zegt de Nederweertenaar teleurgesteld. "Mijn kasten stonden achter een boomgaard. Dat is een paar honderd meter lopen vanaf de weg. De dieven hebben dus echt moeten slepen."

Tast in duister

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de draad doorgeknipt en zijn er vervolgens met de bijen vandoor gegaan. De 86-jarige imker heeft geen idee wie dit gedaan heeft. "Ik vraag me überhaupt af waarom iemand zoveel moeite zou doen", zegt hij. Feijen hoopt dat mensen in de buurt iets hebben gezien of gehoord.
De imker heeft aangifte gedaan bij de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!