Fraudeonderzoek: FIOD doet inval bij supermarkt

De supermarkt was nog gesloten ten tijde van de inval. © iStock
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdagochtend een inval gedaan bij een supermarkt in Weert.
De supermarkt was op dat moment nog gesloten. Drie mannen (31, 32 en 34 jaar) worden verdacht van het niet voeren van een juiste administratie, onjuiste aangiften van omzet- en vennootschapsbelasting en valsheid in geschrifte. Dat meldt de FIOD woensdagmiddag.

Invallen in woningen

Ook zijn woensdagochtend invallen geweest in drie woningen in Den Bosch, Oss en de gemeente Nederweert. De FIOD heeft tijdens de doorzoekingen beslag gelegd op fysieke stukken en digitale gegevens. De Belastingdienst vermoedt namelijk dat de supermarkt niet de volledige omzet heeft doorgegeven.

Afroomsoftware

Dat zouden de verdachten met een zogeheten 'afroomsoftware' hebben gedaan. Daarmee kunnen verkochte producten gewist worden op de bon. "Op deze wijze wordt op papier een lagere omzet behaald dan daadwerkelijk heeft plaatsgevonden", aldus de FIOD.
De drie mannen zijn niet aangehouden, maar blijven zolang het onderzoek loopt wel verdachten. De FIOD doet geen uitspraken over welke supermarkt het gaat, of in welke straat deze gelegen is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!