Nieuws

Beleveniscentrum leert scholieren omgaan met hoogwater

Het nieuwe scenario over waterveiligheid werd feestelijk geopend. © Veiligheidsregio Limburg-Noord
Een nieuw zogeheten 'scenario' in de Risk Factory Limburg-Noord in Venlo leert bezoekers om te gaan met de risico's van hoogwater.
Daarmee kunnen scholieren uit groep acht maar ook senioren door middel van licht, geluid en wind extreme situaties ervaren en leren hoe je je daarop zou kunnen voorbereiden.

Waterveiligheid

Het nieuwe scenario 'Waterveiligheid' is dinsdag geopend door basisschoolleerlingen van De Startbaan uit Velden. Ook gedeputeerde Lia Roefs Gedeputeerde en Carolien Angevaren, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord waren aanwezig.
Gedeputeerde Roefs: "Bij velen staat de watercrisis van juli 2021 nog in het geheugen gegrift. Naast fysieke maatregelen, zoals dijken en buffers, is het vergroten van waterbewustzijn ook essentieel om Limburg waterveiliger te maken." Volgens Roefs is het interactieve en spannende scenario een krachtig middel om het thema tastbaarder te maken. "Na het doorleven van dit scenario weet je wat je moet doen als het water komt."

Risk Factory

De Risk Factory is, als onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord, een belevingscentrum om risicosituaties op het gebied van veiligheid en gezondheid te ervaren. Naast waterveiligheid zijn er ook scenario's gericht op vluchten bij brand, de dode hoek, omgaan met groepsdruk en het bellen van 112. Jaarlijks bezoeken duizenden basisschoolleerlingen groep acht en senioren de Risk Factory.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!