L1mburg Centraal: Spoeddebat over crisisnoodopvang

Een noodopvang wordt ingericht in een sporthal in Baarlo, juli 2021 © ANP
Voetbalclub Einighausen stopt ermee na bijna 80 jaar. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 22 mei 2023.
Met de volgende onderwerpen:

Spoeddebat over crisisnoodopvang bij Fortuna-stadion

Tijdens een spoedvergadering van de gemeenteraad in Sittard-Geleen moet blijken hoeveel steun er is voor de opvang van maximaal driehonderd vluchtelingen vlakbij het Fortuna-stadion in Sittard. Er wordt een klein dorp uit de grond gestampt met 76 woonunits voor maximaal vier personen, parkeergelegenheden en wasruimtes. De crisisnoodopvang gaat begin juni al open. Maar er is nogal wat discussie over de komst van de asielzoekers.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Laatste patiënten weg bij hospice in Mook

Hospice Huis Wilma in Mook sluit de deuren, eerder dan verwacht. De laatste drie patiënten verhuizen naar een ander hospice en een zorghotel. De aanleiding voor de plotselinge sluiting is een conflict tussen het hospice en zorgverzekeraar VGZ. De verzekeraar heeft intussen een nieuw gesprek aangevraagd met de initiatiefnemer van het hospice, Ton Thissen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Voetbalclub Einighausen stopt na bijna 80 jaar

Voetbalclub SVE in Einighausen houdt na 78 jaar op te bestaan. De club krijgt de financiën niet langer rond en de gemeente Sittard-Geleen wil niet langer geld toeschieten. De ziel is uit het dorp nu de voetbalclub stop, want zo voelt het voor de leden van SVE, die over twee jaar het 80-jarig jubileum zouden vieren. Einighausen verliest een belangrijke voorziening nu SVE verdwijnt. De vereniging Kleine Kernen Limburg heeft een brief gestuurd naar de informateurs die bezig zijn met de vorming van een nieuw provinciebestuur. Voorzitter van die vereniging is Birgit Op de Laak, tevens burgemeester van Nederweert.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoe brengt VVV het ervan af in de play-offs?

Dinsdag beginnen voor zowel MVV als VVV de play-offs. VVV-Venlo speelt de eerste wedstrijd in de eigen Koel tegen Willem II.
Bekijk hier de hele reportage terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!