Nieuwe burgemeester Simpelveld zet in op leefbaarheid

Susanne Scheepers is voorgedragen als burgemeester van Simpelveld © L1 (Camiel Schnackers)/Gemeente Simpelveld
Susanne Scheepers gaat zich als eerste vrouwelijke burgemeester van Simpelveld vooral richten op de leefbaarheid in de twee dorpen van de gemeente. "Wonen en zorg, zodat mensen fijn kunnen blijven wonen in hun eigen kern."
Dat zegt de 53-jarige Scheepers daags na haar voordracht, bij de Nieuwsshow op L1 Radio.

Zelfstandig

Leefbaarheid is niet het enige speerpunt voor de aanstaande burgemeester van de gemeente met nog geen 11.000 inwoners. "Duurzaamheid is natuurlijk ook belangrijk. Én ik wil me inzetten voor zelfstandigheid van Simpelveld, in samenwerking met de omliggende gemeenten. Dat is echt mijn visie, dat is echt mijn koers."

Bestuurscultuur

Op dit moment is Scheepers nog waarnemend gemeentesecretaris in Roermond. Daar heeft ze onder meer te maken met een traject om de bestuurscultuur op het stadhuis te verbeteren. Een vergelijkbaar traject loopt er in Simpelveld. "Zulke uitdagingen in de bestuurscultuur heb ik nu wel leren kennen. Ik heb geleerd dat je er het beste mee om kunt gaan door jezelf te blijven en van betekenis te willen zijn. Ondanks de dynamiek die soms in een gemeentehuis heerst."

Mensenmens

Met de uit Bocholtz afkomstige Scheepers krijgt de gemeente Simpelveld een burgermoeder uit de eigen gemeente. "Ik ben blij weer terug te zijn in de warmte en tussen de mensen van Simpelveld. Ik ben zelf een mensenmens, en of je nu een grote stad of een kleine kern bent: maatschappelijke vraagstukken zijn overal gelijk. Ik heb gisteravond de kans gekregen om die uitdaging op te pakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!