L1mburg Centraal: hommage aan overleden Piet Paulusma

Het monument voor de overleden weerman Piet Paulusma in Valkenburg © L1
Organisatie en kunsthandelaren zijn tevreden over de kunstbeurs TEFAF, een hommage aan de overleden weerman Piet Paulusma op de Cauberg en de derby tussen VVV-Venlo en Roda JC. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending van zondag 19 maart 2023.

TEFAF Maastricht geslaagd: organisatie en handelaren zijn tevreden

Na een dikke week kijken, kijken, kijken, maar ook kopen, zit TEFAF Maastricht er weer op. Het was de eerste editie na de coronajaren van wat sommigen 's werelds belangrijkste beurs voor beeldende kunst, antiek en design noemen. Meer dan 240 handelaren uit ruim 20 landen toonden hun topstukken.

Familie Piet Paulusma onthult monument weerman

Een jaar geleden overleed de populaire weerman Piet Paulusma. Ter nagedachtenis aan de rasechte Fries is zondag een monument onthuld. Niet in Friesland, maar in Zuid-Limburg. In Valkenburg bovenop de Cauberg om precies te zijn. En dat gebeurde door kinderen en kleinkinderen van de overleden weerman.

VVV en Roda JC komen pas na rust los in Noord-Zuid-derby

VVV en Roda JC hielden elkaar in Venlo in evenwicht zondag. Dankzij doelpunten van Dylan Vente en Rick Ketting eindigde het in De Koel in 1-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!