Nieuws

Geen opdrachten: productie papierfabriek Sappi ligt stil

Papierfabriek Sappi in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Sinds 8 maart wordt niet geproduceerd bij de papierfabrieken van Sappi in Maastricht en Lanaken. Dat komt door een gebrek aan opdrachten.
Volgens een woordvoerder gaat dat zeker tot eind maart duren. Ook in april zal de productie nog niet op het oude niveau zijn, dat verwacht de woordvoerder pas later. De tijd wordt gebruikt voor opleiding van personeel en schilderen en schoonmaken in de fabrieken.

Voorraden opmaken

Het gebrek aan opdrachten komt volgens Sappi door de sterk gestegen prijzen van energie en grondstoffen. Opdrachtgevers hebben vooraf al grotere voorraden papier ingeslagen en zijn die voorraden nu op aan het maken.

Doorbetaald

Volgens de woordvoerder heeft de situatie geen gevolgen voor het personeel. Er hoeven geen mensen weg. Iedereen wordt doorbetaald in afwachting van betere tijden. Bij Sappi in Maastricht werken zo'n 450 mensen.

Vakbond

Vakbond CNV bevestigt het verhaal. Volgens de bond zijn met Sappi goede afspraken gemaakt voor het overbruggen van slappe periodes. Niemand wordt ontslagen en ook de contracten van uitzendkrachten lopen door. Het bedrijf is er alles aan gelegen om goed personeel te behouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!