Nieuws

L1mburg Centraal: Verkiezingen zorgen voor aardverschuiving

Stemmen tellen. © L1
Vier Limburgse ziekenhuizen staken 24 uur en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Verkiezingen zorgen voor politieke aardverschuiving

Een politieke aardverschuiving die van tevoren niet veel mensen zagen aankomen: vanuit het niets is de BBB met overmacht winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. De Boer Burger Beweging kreeg 18,5 procent van de stemmen, goed voor maar liefst 10 van de 47 zetels. Een klap die veel partijen voelen. Zeker ook het CDA, vier jaar geleden nog onmiskenbaar de grootste partij in onze provincie. Het CDA verliest vier van de negen zetels.

Vier Limburgse ziekenhuizen staken 24 uur

Bij vier ziekenhuizen in Limburg legden medewerkers donderdag het werk neer. Ze staken 24 uur lang voor een betere CAO. Alleen spoedeisende hulp en sommige andere zorg gaat door. De werkgevers bieden over twee jaar 13 procent meer loon, maar dat is volgens de bonden onvoldoende. Ze willen die loonsverhoging per direct, mede om de achterstand op het personeel van het universitaire ziekenhuis in Maastricht goed te maken. Die vallen onder een andere cao en krijgen meer betaald.

Trainer Verberne verlengt contract bij MVV

Trainer Maurice Verberne heeft zijn contract bij MVV verlengd. Hij blijft hiermee nog één extra jaar als hoofdtrainer bij de Maastrichtse club.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!