Nieuws

Toverland en GaiaZOO vanaf april grotendeels rookvrij

Het rookverbod geldt voor het hele park, met uitzondering van speciaal toegestane zones © Toverland
Attractiepark Toverland en dierentuin GaiaZOO passen hun rookbeleid aan en zijn vanaf 1 april overwegend rookvrij.
In de beide parken gaat een rookverbod gelden, met uitzondering van de vastgestelde rookzones. Het nieuwe rookbeleid geldt voor alle vormen van roken, inclusief e-sigaretten en vapes.

Buiten het zicht

In Toverland is in elk van de zes themagebieden vanaf april minimaal één rookzone in de buitenlucht te vinden, die is aangegeven op de plattegrond. De rookzones bevinden zich buiten het zicht van de gasten. “Doordat de rookzones zich buiten de hoofdpaden bevinden en worden afgeschermd door beplanting, worden kinderen minder snel verleid tot roken en ervaren ze ook niet de negatieve gevolgen van meeroken", licht algemeen directeur Jean Gelissen jr. toe.

Zwerfpeuken

Bij GaiaZOO worden in totaal vier rookzones ingericht. De eerste rookzone bevindt zich op het parkeerterrein en de overige drie rookzones bevinden zich in het park, bij de centraal gelegen horecalocaties. De dierentuin geeft aan dat ze hiermee ook hopen dat het opruimen van zwerfpeuken op de grond hiermee verleden tijd is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!