Loslopende honden bijten schaap dood

De schapen stonden in een tijdelijk weiland. © Politie Brunssum-Landgraaf
Loslopende honden hebben zaterdagmiddag een aantal schapen aangevallen in Brunssum. Eén schaap overleefde de aanval niet en een ander schaap raakte zwaar gewond.
De politie is op zoek naar de eigenaar van de honden die samen met een kind zijn viervoeters aan het uitlaten was.

Schaapskudde

De schapen stonden in een tijdelijk weiland aan de achterzijde van de USAG basis aan de Kranenpool in Brunssum. De wandelaar liet zijn honden daar rond 15:00 uur loslopen. Een vrouw en haar twee zoons waren getuige van de aanval. Ze hebben ook beelden gemaakt waarop de hondenbezitter duidelijk zichtbaar is.

Vier honden

De politie roept de wandelaar op zich te melden "voordat de haarscherpe beelden mogelijk openbaar worden gemaakt", laat de politie weten. Het gaat om een man van ongeveer 55 tot 65 jaar oud, met grijs haar. Er was een jongen bij hem die niet ouder was dan 13 jaar. Ze lieten meerdere honden uit. Het gaat waarschijnlijk om vier Bull Terriërs of Staffords.
De schaapsherder is op de hoogte gebracht van de aanval op zijn dieren. Hij zal zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!