Nieuws

Crash peperdure Ferrari's: Limburgse bestuurder ongedeerd

Een rode Ferrari 296 GTB. © Ferrari
De Limburgse bestuurder van een peperdure Ferrari die afgelopen week crashte in een Italiaanse villawijk, is vooral blij dat hij niet gewond is geraakt. Zijn rode Ferrari 296 GTB raakte zwaar beschadigd.
"We mogen blij zijn dat we niet gewond zijn geraakt en met de schrik zijn vrijgekomen", vertelt bestuurder Ivo Breukers uit Ven-Zelderheide in het AD.

Gelanceerd

Het ongeval gebeurde in Osimo, een kleine 20 kilometer onder de Italiaanse havenstad Ancona. Beelden van de crash, waarbij nog een andere Ferrari betrokken was, gingen op internet rond. Op bewakingsbeelden van een villa is te zien hoe de twee sportwagens een bocht missen, gelanceerd worden en tegen de tuinmuur van de villa crashen.
De andere Ferrari werd bestuurd door een vriend van de Limburger, een Belg. Hij had een vrouwelijke passagier in zijn auto. Deze blauwe Ferrari vloog na het ongeval in brand. De vrouw raakte bij het ongeval lichtgewond.
Bekijk hier de beelden van de crash, gepubliceerd door de lokale krant Cronache Anocona

Geen straatrace

Breukers ontkent dat hij met zijn vriend aan het racen was. "Dat was pertinent niet het geval", stelt hij in het AD. De villa staat er net. "Iedereen daar moppert over hoe onoverzichtelijk de weg is. Je krijgt de illusie dat de weg rechtdoor loopt", geeft hij als verklaring.
Uit het politieonderzoek bleek dat niet vastgesteld kon worden dat de twee automobilisten de maximumsnelheid hadden overtreden, schrijft de lokale krant Cronache Anocona. Er was in ieder geval geen alcohol in het spel. Het tweetal kreeg wel een boete van 87 euro voor 'het verlies van de controle over een voertuig'. Dat is volgens het Italiaanse strafrecht een overtreding van de verkeersregels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!