Corona- en griepgevallen in ziekenhuizen stijgen

Foto ter illustratie © iStock
Het aantal patiënten met covid in de Limburgse ziekenhuizen is sinds carnaval aan het stijgen. Ook het aantal patiënten met griep nam toe in die tijd.
Woordvoerders van de ziekenhuizen benadrukken dat het aantal luchtweginfecties altijd toeneemt in deze tijd van het jaar.
Het coronavirus valt daar ook onder. Patiënten met griep of covid moeten afgezonderd van de andere patiënten worden verpleegd. Dat legt wel meer druk op de verpleegafdelingen, maar het levert nog geen problemen op, zeggen de ziekenhuizen.

Limburg

Het MUMC+ in Maastricht telt op dinsdag ongeveer twintig opgenomen patiënten met covid en iets minder patiënten met griep. Op de Intensive Care ligt één patiënt met covid. In de twee ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen is een toename te zien sinds carnaval. Een woordvoerder laat weten dat er 25 opgenomen covid-patiënten waren voor de carnaval en op dit moment telt het ziekenhuis 45 personen opgenomen met covid, van wie er vijf op de IC liggen. Het aantal opgenomen grieppatiënten bleef stabiel rond de 15. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond verpleegt elf patiënten met covid en in het St. Jans Gasthuis in Weert liggen er zeven. Beide ziekenhuizen hebben geen covid-gevallen op de IC. Het VieCuri ziekenhuis in Venlo spreekt van een toename van patiënten met luchtweginfecties die normaal is voor dit seizoen, maar wil verder geen cijfers geven.

Landelijk

De toename in Limburg houdt gelijke tred met het landelijke beeld. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding bedraagt op 7 maart het totaal aantal opgenomen covid-patiënten in Nederland 916, dat zijn er negen meer dan de vorige dag. Van die patiënten liggen er 52 op de IC, vier meer dan de dag daarvoor. In iets meer dan de helft van de gevallen zijn patiënten opgenomen vanwege covid-verschijnselen. In de andere gevallen is besmetting geconstateerd na opname vanwege andere redenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!