Vrouwen in ziekenhuis: onderzoek naar insulinevergiftiging

Diabetespatiënten spuiten insuline met dit soort pennen © Istock
De politie onderzoekt een mogelijk opzettelijke insulinevergiftiging, nadat twee vrouwen hiermee werden opgenomen in het ziekenhuis van Heerlen.
Het zou gaan om moeder en dochter, van wie de laatste zichzelf en haar moeder om het leven zou hebben proberen te brengen. De politie bevestigt dat ze de zaak in onderzoek heeft, maar geeft verder geen details.

Onderzoek

"Wat er precies is gebeurd zijn we nog aan het onderzoeken", laat een woordvoerder weten. Het drama speelde zich in ieder geval op donderdag 23 februari af. Allebei de vrouwen zijn opgenomen bij het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen. De woordvoerder kan niet zeggen waar het mogelijke familiedrama zich heeft afgespeeld en of de dochter daadwerkelijk verdachte is.

Insuline

Insuline is een lichaamseigen stof die opname van bloedsuiker regelt, zodat alle cellen in het lichaam van energie worden voorzien. Mensen met diabetes of suikerziekte maken te weinig of geen insuline aan, en moeten dat dus inspuiten. Maar voor niet-diabetici kan een extra shot insuline dodelijk zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!