Nieuws

Limburgse stemhulp voor Provinciale Statenverkiezingen

Stockfoto © iStock
Limburgers die in maart gaan stemmen voor de Statenverkiezingen, kunnen voor het eerst een stemhulp raadplegen.
De dertien regionale omroepen, waaronder ook L1, werken daarvoor samen met Kieskompas. Iedere provincie krijgt zijn eigen stemhulp die donderdag 16 februari gelanceerd wordt.

Advies

De stellingen voor het hulptooltje zijn toegespitst per provincie en opgesteld journalisten van de regionale omroepen. Aan de hand van de ingevulde antwoorden krijgen stemmers een advies welke partij het best past bij hun standpunten. De stemhulp is zonder bemoeienis van politieke partijen gemaakt.

Geen gesjoemel

"Alle antwoorden van de politieke partijen zijn gecheckt aan de hand van openbare bronnen. Kiezers kunnen deze bronnen raadplegen en partijen hierop aanspreken. Door deze strenge controle levert Kieskompas betrouwbare informatie over de standpunten van partijen. Politiek opportunisme en sjoemelen met antwoorden is uitgesloten", zegt Kieskompas-directeur Willem Blanken hierover.

Verkiezingen

De komende weken besteedt L1/1Limburg ook op andere manieren veel aandacht aan de verkiezingen. Op 1Limburg wordt een apart Limburg Stemt-dossier en het provinciale politieke nieuws bijgehouden, en ook in de nieuwsuitzendingen van L1 wordt uitgebreid stilgestaan bij de aankomende verkiezingen.
De Limburgse stemhulp is hier te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!