Opnieuw is treinstation Klimmen-Ransdaal het populairst

Station Klimmen-Ransdaal © L1 (Miko Brepols)
Van alle Nederlandse stations wordt treinstation Klimmen-Ransdaal opnieuw het beste gewaardeerd door reizigers. Zij gaven het station een 8,3 als cijfer.
Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2022, een onderzoek door I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 reizigers.

Ligging

De positieve beoordeling heeft het stationnetje, een rijksmonument uit 1913, is onder meer te danken aan de mooie ligging. Ook is in het stationsgebouw een populair cafetaria gevestigd. Treinstation Klimmen-Ransdaal komt al jaren goed uit de bus en is na een jaar afwezigheid weer terug opnieuw de nummer een van Nederland. Er is volgens stationsmanager Ron Lenssen niet geronseld. "Nee, het is volgens mij echt te danken aan de ligging, het mooie gebouw en de horeca in het stationsgebouw. We hebben géén campagne gevoerd", zegt hij in de L1 Nieuwsshow.

Zuid-Limburg

Na Klimmen-Ransdaal volgt het station in Schin op Geul dat werd beoordeeld met een 8,2. Het station in Valkenburg valt ook in goede aarde bij de treinreizigers. Het staat in Nederland met een 8,1 op plek drie. Daarmee is het volgens de reizigers dus erg goed in- en uitstappen op de Heuvellandlijn tussen Heerlen en Maastricht.

Heerlen

In Limburg deden vrijwel alle stations het beter dan vijf jaar geleden. Heerlen is de snelste stijger van Limburg. Kreeg het station in 2017 een 6,3 van de reizigers, afgelopen jaar lag dat bijna een punt hoger op 7,2. “Het station is helemaal vernieuwd en in augustus 2019 geopend. Dan zie je dat een station het altijd goed doet”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc.

Tegelen

Reizigers waarderen station Tegelen het minst. Het station is de grootste zakker ten opzichte van vorig jaar. Het station krijgt van de reiziger een 6,2. Op het station is veel overlast van jongeren. Zo werden afgelopen jaar verschillende keren de ruiten van de lift vernield. "Sinds januari hangen er weer camera's op het station, een paar jaar geleden hingen die er ook tijdelijk en dat werkte goed", aldus stationsmanager Jos van Bruggen.

Geen onvoldoendes

In Limburg zijn er geen onvoldoendes gescoord. Station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant kreeg van reizigers het laagste cijfer en de enige onvoldoende: een 5,2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!