Arriva deelfiets op negen locaties in Sittard-Geleen

De Arriva-deelfiets in Maastricht. © ANP
In Sittard-Geleen kunnen reizigers sinds kort gebruiken maken van een deelfiets van Arriva. Op negen verschillende locaties in de gemeente zijn fietsrekken met de deelfiets geïnstalleerd.
Dat meldt het vervoersbedrijf in een persbericht. Later dit jaar zullen er nog drie locaties bijkomen met deelfietsen.

Negen locaties

Op dit moment kunnen reizigers de fiets pakken bij station Sittard, het stadskantoor, het stadspark, de sportzone, het industriepark Noord-Sittard, station Geleen-Oost, station Geleen-Lutterade, busstation Geleen en op de Markt in Geleen.

'Kansenongelijkheid aanpakken'

"We geloven dat mobiliteitsoplossingen heel belangrijk zijn voor de samenleving en een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van kansenongelijkheid. Daarom zijn we blij dat we na het succes van de Arriva Deelfiets op andere plekken, samen met de Gemeente Sittard-Geleen, de Arriva Deelfiets nu ook in deze gemeente kunnen aanbieden", aldus regio-directeur Michiel Cusell.
De provincie Limburg heeft financieel bijgedragen aan de deelfietsen van Arriva. Naast Sittard-Geleen zijn de deelfietsen ook al langere tijd op 28 locaties in Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!