Hoge straf voor insluipende carnavalsverkrachter

Eenmaal binnen, vergreep de man zich aan het slachtoffer en verkrachtte haar. © iStock
Een 22-jarige man is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een hogere straf voor de verkrachting van een studente in Maastricht tijdens carnaval 2020.
Het Hof legde hem dinsdag een gevangenisstraf van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk op. Vorig jaar kreeg hij van de rechter te horen dat hij twee jaar de cel in moest. Daarbovenop: één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.
De man moet ook ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen.

Urenlang

In de vroege ochtend van 26 februari 2020 ging het mis in de woning van het slachtoffer aan de Lage Barakken. De man drong via een raam de studentenkamer van de vrouw binnen. Hij was klaar met carnaval vieren en het slachtoffer werd wakker door het kabaal. Hij zei dat hij haar telefoon wilde stelen, maar heeft de studente vervolgens urenlang verkracht. Na de verkrachting bleef de man maanden spoorloos.
"Het slachtoffer heeft zeer vernederende, respectloze en pijnlijke handelingen moeten ondergaan in haar eigen studentenkamer, een plek waar zij zich veilig moet kunnen voelen. De man heeft zich op geen enkele manier bekommerd om de vrouw en meldde zich pas bij de politie nadat er camerabeelden waarop hij te zien was openbaar waren gemaakt", aldus het Hof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!