L1mburg Centraal: Hoogwater Maas bereikt hoogste punt

Inspectie van de Maas tussen Itteren en Borgharen © Jean-Pierre Geussens
L1mburg Centraal van zondag 15 januari 2023:

Hoogwater Maas bereikt hoogste punt

Veel regen in het stroomgebied van de Maas, dus dat betekent hoogwater. Hier bij het eerste meetpunt van Rijkswaterstaat bij Sint Pieter in Maastricht is de waterhoogte vandaag gestegen naar 1300 kubieke meter per seconde. Op basis van de weersverwachtingen wordt dinsdag het hoogste punt bereikt met naar verwachting 1400 kubieke meter per seconde. Daana zakt het waterpeil weer. Dat zijn waterstanden die heel normaal zijn voor de winter. En dat geldt ook voor de zijrivieren zoals de Geul, zegt het Waterschap Limburg.

Onrust bij VDL Nedcar

De onrust onder het personeel bij VDL Nedcar is groot en wordt steeds groter, nu er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van het bedrijf. Over een jaar stopt de productie van BMW in de fabriek in Born. Er wordt hard gezocht naar een nieuwe klant, maar die komt maar niet. De vakbonden willen nu al praten over een sociaal plan voor als het misgaat.

Fortuna Sittard pakt punt tegen PSV

Fortuna heeft een wonderbaarlijk 2-2 gelijkspel behaald tegen PSV. De Eindhovenaren waren veel sterker dan de ploeg uit Sittard. Ondanks de vele kansen van PSV en een rode kaart voor Fortuna mocht Burak Yilmaz in de 100ste minuut middels een penalty de gelijkmaker inschieten.

Laatste dag Interclassics Maastricht

Het MECC in Maastricht was de afgelopen dagen het decor van Interclassics, de autobeurs die bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Inmiddels is het laatste uur van de beurs aangebroken

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!