GroenLinks-raadslid Kim Rekko overleden

Raadslid Kim Rekko van GroenLinks © Gemeente Maastricht
Het Maastrichtse gemeenteraadslid Kim Rekko (GroenLinks) is overleden.
Rekko heeft zelf besloten om uit het leven te stappen. De fractie van GroenLinks Maastricht zegt in een reactie: "Als fractie zijn we intens geschokt door de dood van Kim. Zij heeft zich met veel passie ingezet voor circulaire economie, milieu en vergroening in Maastricht."

Voorkeursstemmen

Rekko was sinds vorig jaar gemeenteraadslid in de stad waar ze geboren en getogen is. Ze werd met voorkeursstemmen gekozen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeenteraad zette Rekko zich in op gebied van economie, milieu en duurzaamheid.

Reactie

De man van Rekko, Wim Smeets, schrijft in een reactie: "Intens verdrietig laat ik weten dat mijn trotse vrouw, lieve moeder van Menno en Kirsten en betrokken inwoner van onze mooie stad en “groen” raadslid vandaag haar eigen weg heeft gekozen en afscheid heeft genomen van het leven. Overmand door emoties proberen we dit verlies samen als gezin een plek te geven."
Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!