Slapeloze nachten om wolf in Meerssen en Beekdaelen

Stockfoto © iStock
In Meerssen en Terstraten zijn afgelopen week zeven schapen dood teruggevonden. Voor de inwoners is het duidelijk dat het om de wolf gaat. Zij maken zich grote zorgen om hun eigen veiligheid en die van hun dieren.
Een DNA-test heeft nog niet bij alle schapen kunnen bevestigen dat het daadwerkelijk om een wolf gaat.

Slapeloze nachten

Ilse Limpens heeft een paardenhouderij in Nuth. Haar woning ligt naast de houderij. Ze heeft slapeloze nachten nu de wolf in de buurt gezien is en in de straat een aantal schapen dood zijn aangetroffen. "Eerst konden we de schapen en paarden gewoon buiten laten rondlopen. Ik heb verhalen gehoord dat de wolf in Duitsland al een paard heeft gedood. Ik maak me grote zorgen."
Haar dieren durft ze niet meer buiten te laten. Ze is niet alleen bang voor haar paarden maar ook voor haar gezin. "Gaan we afwachten totdat de wolf een kind iets aandoet?"

'Iets op komst'

Ook melkveehouder René Jacobs is ongerust. "Het is net als met corona. Helemaal in het begin zag je de beelden uit Italië, iedereen wist dat er iets op komst was, alleen onze regering niet. Je zag het niet, maar het was er wel. Dit zie je ook niet, maar 's morgens vind je wel iets."

Wolf beheersbaar houden

Volgens Theo Coumans van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) moet het huidige beleid heroverwogen worden. "We hebben nu een twintigtal wolven in Nederland rondlopen. Als je ziet hoeveel overlast die veroorzaken, moeten we gaan bekijken hoe we die gaan beheren." Volgens Coumans moeten we zorgen voor een veilig buitengebied. "Want dit gaat vroeg of laat hartstikke fout lopen, met alle persoonlijke gevolgen van dien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!