Ook in Limburg staakt PostNL voor betere CAO

Sorteercentrum PostNL © Erwin Minkenberg
Op de PostNL-distributiecentra in Venlo en Heerlen leggen vakbondsleden van FNV vandaag het werk deels neer. FNV wil daarmee een boodschap afgeven voor een betere CAO.
Een andere reden om over te gaan op actie voor het FNV is dat zij geen uitnodiging ontving om met PostNL samen om tafel te gaan zitten. Dat liet kaderlid Marc Hilkens weten in de L1 Nieuwsshow vrijdagochtend.

Loonsverhoging

Het belangrijkste doel van de actie is een ruimere loonsverhoging voor 2023. "Wij zien dat andere vakbonden een voorstel hebben gekregen van een verhoging van 3,08 procent. Dat is veel te laag. In de transportsector wordt een verhoging van 7,5 procent doorgevoerd. PostNL kan dat ook makkelijk betalen."

'Te grote verschillen'

FNV mag dan wel de grootste vakbond zijn onder de werknemers van PostNL, toch werden ze niet uitgenodigd voor een gesprek met de werkgever. "Wij begrepen van andere vakbonden dat er te grote verschillen zijn tussen FNV en PostNL", aldus Hilkens. "Maar wij hopen dat de ander vakbonden niet akkoord gaan, anders is er al een CAO. Wij zullen in ieder geval acties blijven voeren en blijven strijden voor die beter CAO."

Klant merkt niets

Van de stakingen die plaatsvinden in Limburgse distributiecentra, zal de klant hier weinig merken. "De staking was aangekondigd, dus PostNL heeft veel post verschoven naar andere werkdagen. Daarbij komt dat veel post voor Limburg in Den Bosch wordt klaargemaakt.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!