Nieuws

Maastrichtse elektrozaak Grootaers trekt stekker eruit

John en Hilda Grootaers, nu nog achter de toonbank van hun elektrozaak © RTV Maastricht
En opnieuw gaat een van die typische speciaalzaken ten onder aan de concurrentie met grootwinkelbedrijven en internetshops. Grootaers Elektronica in Maastricht houdt er na 34 jaar mee op.
De winkel had al jaren te te maken met de concurrentie van webwinkels en grote elektronicaketens, maar de definitieve doodsteek was de coronacrisis.

Uitverkoop

De omzetdaling tijdens de pandemie was voor de 68-jarige eigenaar John Grootaers reden om de handdoek in de ring te gooien: "Tijdens corona hebben we er zelf veel geld in moeten steken. Doorgaan zou ons nog meer geld kosten, dus het werd hoog tijd om te stoppen." In de winkel liggen nog een kleine 20.000 artikelen. De uitverkoop is begonnen, maar Grootaers verwacht niet dat alles nog de deur uitgaat.

Specialiteit

Kabels en stekkers zijn de specialiteit van de winkel. "Zeker nu computers en telefoons om de zoveel tijd een ander kabeltje nodig hebben, was dat de afgelopen jaren een van onze sterke punten." Een ander artikel dat als warme broodjes over de toonbank ging, was de loeplamp. "Je zou verwachten dat alleen hobbyisten zo'n ding willen, maar bij oude mensjes bleek zo'n ding een toppertje."
In april sluiten de deuren van de elektronicazaak voor de allerlaatste keer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!