Scholten doet geen aangifte na White Lives Matter-actie

Projectie op het UWV-gebouw in Venlo © YouTube
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft besloten geen aangifte te doen naar aanleiding van de 'White Lives Matter'-actie in Venlo. Op 28 december werd daar die leus op het UWV-gebouw geprojecteerd.
Het besluit van Scholten is genomen na een overleg dat maandag plaatsvond tussen de gemeente en de politie.

Toegevoegde waarde

Een woordvoerder laat weten dat de zaak inmiddels in behandeling is bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Nieuwe aangiftes leveren op dit moment geen toegevoegde waarde. Bij het OM in Rotterdam loopt een groter onderzoek naar het incident rondom de jaarwisseling op de Erasmusbrug. "Venlo voorziet het OM daarin wel van de nodige informatie over wat er in Venlo is gebeurd", aldus een woordvoerder.

Verwerpelijk

De burgemeester van Venlo reageerde vorige week met afschuw toen de actie naar buiten kwam. Zo noemde hij het 'verwerpelijk' en 'een on-Venlose actie'.

Stickers

Eerder werd ook bekend dat er in verschillende Limburgse steden grote hoeveelheden stickers met diezelfde leus waren opgeplakt. Ook in Venlo werden op verschillende locaties deze stickers gezien. Scholten gaf vorige week al opdracht om die stickers te verwijderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!