Woede overheerst bij buurt na brand in gekraakte woning

Bij de brand kwam veel rook vrij. © SK-Media
Buurtbewoners in Molenhoek zijn woedend en flink geschrokken na de brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde in het leegstaande pand op de hoek van hun straat.
"We trekken al maanden bij de gemeente en de politie aan de bel over de onveilige situatie en de overlast", vertellen ze in de Gelderlander.

Gekraakt

De woning aan de Stationsstraat staat al sinds februari 2022 leeg. Vandalen hebben in juli alle ramen ingegooid waarna de eigenaar alles heeft dichtgetimmerd met hout. Het pand ziet er mede daardoor behoorlijk verpauperd uit. Eind november trokken drie krakers in het huis. Twee daarvan waren al snel weer weg, maar de man die overbleef zorgde voor veel overlast in de buurt.
De brand woedde in een leegstaande woning. © SK-Media

Overlast

"Hij schreeuwde, maakte naar iedereen misbaar. Midden in de nacht zette hij de muziek hard. Hij dronk en gebruikte drugs", vertellen de omwonenden. "Hij maakte er bovendien een enorme puinhoop van. Maakte ook vuur naast het huis, van hout dat hij in de kelder haalde. Hout met asbest."
Burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar bevestigt dat ook in de krant. "Maar het is niet zo dat er niets aan de overlast werd gedaan. De politie had het pand opgenomen in de surveillance en de man is regelmatig aangesproken. Maar een proces verbaal is nooit opgemaakt."

Afgebrand

In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde de achterkant van de woning volledig af. Omwonenden hoorden rond 2:20 uur een harde knal waarna de vlammen al snel uit het dak van het pand sloegen. Daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het vuur onder controle te krijgen. Daarbij kregen ze hulp van korpsen uit de omgeving.
Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen en er instortingsgevaar is, staat er sinds zaterdag een hekwerk rond de woning.

Plannen

De zoon van de eigenaresse was juist met de gemeente in overleg over nieuwe plannen voor de woning. Hij wilde het pand op laten knappen. Maar daarvoor moest wel eerst de kraker eruit gezet worden, en dat gaat niet zomaar. Of dit plan nog doorgaat, is afhankelijk van de schade die de brand heeft aangericht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!