Nieuws

L1mburg Centraal: Maastricht Aachen Airport blijft open

Een Airbus A350 van Ethiopian Airlines op het platform van Maastricht Airport © Istock
Maastricht Aachen Airport blijft open en 800 schapen door Epen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Maastricht Aachen Airport blijft definitief open

Provinciale Staten zijn akkoord gegaan met het behoud van Maastricht Aachen Airport. Daarvoor is nog wel nodig dat de Gedeputeerde Staten met Schiphol gaan praten over de voorwaarden van een samenwerkingsverband tussen beide aandeelhouders, de provincie en Schiphol. In totaal waren er 26 stemmen vóór het openhouden van het vliegveld in Beek en stemden 21 Statenleden tegen.

Graatje uit Pey over de noodtoestand in Peru

In Peru werd eerder deze week voor dertig dagen de noodtoestand afgekondigd. Er wordt geprotesteerd tegen de afzetting van president Pedro Castillo. Graatje Weber uit Pey maakt het van dichtbij mee. Donderdag kwam hij net als veel andere toeristen vast te zitten in Cuzco. Met zijn vriendin zocht hij naar een uitweg uit de stad.

Filipijnse verpleegkundigen gestart in Zuyderland

De zorg is één van de sectoren met het grootste personeelstekort. Dus moet er naar creatieve oplossingen worden gezocht. Het Zuyderland Medisch Centrum is één van de twee ziekenhuizen in Nederland die verpleegkundigen uit het buitenland halen, uit de Filippijnen. Afgelopen maandag hadden ze hun eerste werkdag, na maanden van voorbereiding. We spreken erover met David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland.

L1-documentaire 'Vanity' in première in de bioscoop

Voetbalster Vanity Lewerissa kreeg begin dit jaar een akelig bericht: ze had borstkanker en moest dus al haar sportieve ambities opzij zetten. L1-programmamakers Maurice de Heus en Kim Langeslag volgden haar de afgelopen periode met de camera. Donderdagavond ging de documentaire 'Vanity' in première bij Lumière Cinema in Maastricht.

Achthonderd schapen door Epen

Dat boerin Janine Lardinois wekelijks door Epen loopt met een kudde schapen is geen nieuws. Maar als het er 800 tegelijk zijn, dan is het wel weer bijzonder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!