Nieuws

Rianne Donders waarnemend burgemeester in Maashorst

Rianne Donders © L1
Oud-burgemeester Rianne Donders van Roermond is donderdag benoemd tot waarnemend burgemeester van Maashorst. De Brabantse commissaris van de Koning Ina Adema besloot daartoe woensdag na overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Maashorst.
Maashorst bestaat sinds dit jaar, en ontstond uit een fusie van Uden en Landerd.
Donders legde donderdag de eed af, en begint vrijdag met haar werk. Zij was tot voor kort burgemeester van Roermond, maar vertrok daar na hevige aanvaringen met het voor corruptie veroordeelde liberale raadslid Jos van Rey.

Onoverbrugbare verschillen

Zij stapte per 1 november op nadat Jos van Rey vlak daarvoor wethouder was geworden. Naar eigen zeggen vertrok ze als burgemeester van Roermond wegens "onoverbrugbare" verschillen van opvatting tussen haar een een groot deel van de gemeenteraad. Een raadsmeerderheid die gedomineerd wordt door de partij van Jos van Rey.

Ziekmelding

De 62-jarige Donders neemt in Maashorst het burgemeesterschap waar na de ziekmelding van Paul Rüpp, die anders burgemeester van de Brabantse gemeente zou zijn geworden.
Rianne Donders-de Leest was bijna acht jaar burgemeester van Roermond, daarvoor was ze eerste burger van de fusiegemeente Geldrop-Mierlo (2004-2015). Voordien was ze gemeenteraadslid in Etten-Leur en vervolgens wethouder en locoburgemeester van die gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!