Filipijnse verpleegkundigen in Zuyderland aan het werk

Filipijnse verpleegkundigen starten in Zuyderland ziekenhuis Heerlen © Manon Colson (L1)
Na maanden voorbereiden zijn maandag de eerste Filipijnse verpleegkundigen aan het werk gegaan in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.
De zes hebben de Nederlandse taal geleerd in hun thuisland en zullen de komende maanden worden ingewerkt op verschillende afdelingen, waaronder de Spoedeisende Hulp.

Personeelstekort

De Filipijnse verpleegkundigen zullen maximaal vijf jaar werken in Nederland. Het Zuyderland kiest, samen met het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag, bewust voor deze tijdelijke oplossing voor het grote personeelstekort in de zorg. Die tekorten leveren urgente problemen op. Zo zijn er in het Zuyderland twee operatiekamers gesloten vanwege openstaande vacatures.

Proeftuin

Er is dus veel aan gelegen dat dit project slaagt, zegt ook Zuyderland bestuursvoorzitter David Jongen. “Heel Nederland kijkt naar ons. Hoe gaat het in Den Haag? Hoe gaat het in Heerlen? We zijn ervan overtuigd dat het ons gaat lukken, en hebben alle vertrouwen in deze verpleegkundigen. In januari zullen we er nog eens zeven verwelkomen.”

Begeleiding

De Filipijnen zijn opgeleid door Otto Health Care, een dochteronderneming van Otto Work Force. Zij begeleiden hen ook de komende maanden in het kennismaken met de Nederlandse cultuur en het behalen van de BIG-registratie die nodig is om in Nederland zorg te mogen verlenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!