Nieuws

Vaten met bijtende vloeistof gedumpt langs N275 Beringe

Bij de gedumpte jerrycans zat ook een kabouterknuffel. © Edward Media
Er zijn langs de N275 bij Beringe twaalf vaten, twee jerrycans met een bijtende vloeistof en een kabouterknuffel aangetroffen.
Rond 9:00 uur deze ochtend kwam er een melding binnen bij de politie van gedumpte vaten bij de Noordervaart/N275 bij Beringe. Dat meldt Weert de Gekste.

Dumping op twee plekken

Het ging in eerste instantie om een paar jerrycans en een kabouter. Daarna werden, zo lijkt het, op een andere plek langs de weg nog eens negen vaten in een 'big bag', een zogenoemde grote zak van zeil, gevonden. Ook lagen er drie vaten in de nabijgelegen sloot. Bij de vaten in de sloot is vloeistof in het water gelekt.

Bijtende vloeistof

De brandweer stelde vast dat er een bijtende (corrosieve) vloeistof in de jerrycans zat, mogelijk afkomstig van een lab voor synthetische drugs. Een aannemer heeft de vaten opgeruimd. Er moest een waterwagen van de brandweer Nederweert komen om de gelekte vloeistoffen te verdunnen zodat de zuurgraad in het water zou dalen.

Vaten in Koningslust

Net na het middaguur werden er aan de Bosweg in Koningslust eveneens vaten gevonden. Het gaat ook hier vermoedelijk om drugsafval. Er lagen vier jerrycans in het struikgewas en twee in een houten schuilhut. Of de gedumpte vaten van dezelfde eigenaar zijn, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!