Grootste stijging cybercriminaliteit in Limburg

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Het aantal meldingen van cybercriminaliteit, zoals phishing, hacking en WhatsApp-fraude, is in Limburg fors toegenomen. In het eerste deel van 2022 was er juist een daling, maar afgelopen half jaar zijn de meldingen flink gestegen.
Dat blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers. VPNGids is een website die gespecialiseerd is in online privacy en digitale beveiliging.

Uitschieter

Van mei tot en met oktober 2022 zijn er in Limburg 378 meldingen gedaan van cybercriminaliteit. Dat zijn 163 meldingen meer dan in dezelfde periode in 2021, toen er 215 meldingen werden gedaan. Het gaat om een toename van 75,8 procent en daarmee is Limburg de grootste uitschieter van het land.

Gemeenten

In Peel en Maas werden relatief gezien de meeste meldingen gedaan. Daar werden per 10.000 inwoners 6,9 incidenten gemeld. Gemeenten Vaals (5,9), Venray (5,5), Meerssen (5,3) en Horst aan de Maas (5,2) volgen. In Beek en Simpelveld werden geen meldingen gedaan van cybercriminaliteit.
Het landelijk gemiddelde ligt op 4,3 incidenten per 10.000 inwoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!