Nieuws

Airport Weeze hoopt op meer Nederlanders door vliegtaks

Airport Weeze, vlak over de grens bij Well. © ANP
Airport Weeze hoopt komend seizoen meer Nederlandse toeristen te ontvangen. De luchthavenbelasting stijgt in Nederland namelijk flink, terwijl die in Duitsland gelijk blijft. En dat zou wel eens gunstig kunnen zijn voor het vliegveld dat vlak over de grens bij Well ligt.
Reizigers zijn vanaf januari fors meer geld kwijt voor een vliegticket in Nederland. De vliegbelasting gaat namelijk van 8 euro naar 26 euro per ticket. In Duitsland betalen reizigers 12,77 euro.

Terughoudend

Woordvoerder Holger Terhorst van de luchthaven verwacht veel onzekerheid voor komend seizoen. "Over het algemeen wordt aangenomen dat consumenten terughoudend zullen zijn met het uitgeven van geld, maar vakanties hebben nog steeds een hoge prioriteit bij klanten", zegt hij in de Neue Rhein Zeitung. "Het is daardoor niet eenvoudig om de situatie voor 2023 in te schatten."

Niet meer spotgoedkoop

De tijd van spotgoedkope tickets van 9 euro is wel zo goed als voorbij, stelt Terhorst. Toch is het nog wel mogelijk om goedkoop te reizen, als je vroeg boekt en enigszins flexibel bent met reistijden. Toch ziet Terhorst wel voordelen voor Airport Weeze, de thuisbasis van Ryanair. "In een tijd waarin het veel duurder is geworden, zijn de aanbiedingen van een low cost airline natuurlijk bijzonder aantrekkelijk."
Luchthavendirecteur Sebastian Papst schat dat tussen de 1,2 en 1,4 miljoen reizigers gebruik zullen maken van het vliegveld. "Als we de 1,4 miljoen passagiers kunnen managen, dan zal ik heel blij zijn." Daarmee zou het aantal reizigers weer terug zijn op het niveau van voor corona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!