Nieuws

Oranjefans Margraten tonen spandoek niet in Qatar

Oranjefan Jacques van Laar © L1
Het 9 meter brede spandoek met de tekst 'Margraten' is dit WK niet in Qatar te zien. De groep Zuid-Limburgse Oranjefans is er voor het eerst sinds 1988 niet bij op een eindronde van het Nederlands elftal.
Volgens Jacques van Laar was er al meteen weinig animo bij de groep om naar Qatar te gaan. "Daarom heb ik al snel de keuze gemaakt voor mezelf", zegt hij. "Zo'n reis loopt al snel in de papieren, ik vond dat in dit geval financieel niet te verantwoorden voor mezelf en mijn familie."

Kriebels

Van Laar behoort met meer dan 320 bezochte wedstrijden tot de Oranjefans die het vaakst aanwezig waren bij wedstrijden. Het kriebelt dan ook wel een beetje nu het WK daadwerkelijk begonnen is, bekent hij op zijn zolder tussen Oranje-memorabilia. Toch heeft hij geen spijt.

Biertje van 15 euro

In Zuid-Afrika bezocht hij tussen de wedstrijden door nog het Krugerpark, in Brazilië koppelde hij zijn voetbaltrip met een bezoek aan Rio de Janeiro. In Qatar is er niet veel buiten het voetbal en een biertje kost al bijna 15 euro. Toch sluit hij niet uit dat er toch nog iets verandert als Oranje in de finale zou komen. "Dan weet je het nooit en ga ik misschien toch nog. Maar laat ze nu eerst maar eens door de groepsfase komen", lacht hij.

Voetbalvrienden

De eerste wedstrijd tegen Senegal kijkt hij maandag in Amsterdam. Er is een event in AFAS Live. "Daar hoop ik nog wat voetbalvrienden te ontmoeten en toch dat gezamenlijke gevoel op te roepen. De rest van de wedstrijden kijk ik in Margraten in de kroeg."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!