Nieuws

Drie MH17-verdachten krijgen levenslang

Gedenkplek in Helden voor omgekomen inwoners © Wilma Delissen
De rechtbank heeft donderdag drie verdachten in het omvangrijke MH17-proces veroordeeld tot levenslange celstraffen voor hun betrokkenheid bij het neerhalen van de vlucht op 17 juli 2014, waarbij elf Limburgers omkwamen.
Het gaat om rebellenleider Igor Girkin (51), zijn rechterhand Sergej Doebinski (60) en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko (50).

Vrijgesproken

Oleg Poelatov (56) is vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs dat hij een bijdrage heeft geleverd aan het inzetten van de Buk-raket waarmee dat is gebeurd, of dat hij het afvuren heeft kunnen voorkomen. Het voorlezen van het vonnis voor de andere drie verdachten is nog bezig.

Elf Limburgers

Op 17 juli 2014 stortte het toestel van Malaysia Airlines, vertrokken van Schiphol en onderweg naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, neer boven Oost-Oekraïne. Het vliegtuig was uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven. Onder de bijna 200 Nederlanders waren elf Limburgers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!