Nieuws

Proef met drie bewaakte truckparkings in Limburg

In Limburg moeten drie bewaakte truckparkings verrijzen © Istock
Op drie plekken in Limburg komt er een proef met beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen. Noord-, Midden- en Zuid-Limburg krijgen allemaal een bewaakte truckparking.
De provincie had hier in september al om gevraagd bij het Rijk. In de miljarden die Den Haag deze week uittrok voor de infrastructuur, is ook ruimte voor de Limburgse parkeerplaatsen. Het gaat om een bedrag van 63 miljoen euro.

2400 parkeerplaatsen

De bewaakte parkings zijn volgens de provincie niet alleen van belang voor de veiligheid van de chauffeurs en hun lading, ze voorkomen ook dat vrachtwagens de nacht gaan doorbrengen langs binnenwegen of zelfs op de vluchtstrook. Omdat Limburg op de logistiek belangrijke route tussen Rotterdam en Duitsland ligt, erkent Den Haag dit probleem. Langs die hele route moeten de komende jaren 2400 vrachtwagenparkeerplaatsen worden aangelegd.

Tankstations

De provincie wil vooral verzorgingsplaatsen bij snelwegtankstations gaan inrichten als parkeerplaats voor vrachtwagens, die daarna bedrijfsmatig moeten worden geëxploiteerd. Bedrijven moeten dan zorgen voor verharding van het terrein, hekken, bewaking, horeca en sanitair. Bij welke tankstations de parkeerplaatsen worden aangelegd, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!