Oekraïners moeten eerder vertrekken uit opvanghotel Venlo

Voor Oekraïense vluchtelingen komt het eerdere vertrek hard aan. © Omroep Venlo
Vijftig Oekraïense vluchtelingen die in Hotel Puur in Venlo verblijven, moeten eind dit jaar ergens anders worden opgevangen. Reden: een onenigheid tussen de hotelbaas en de pandeigenaar.
De groep moet voor 1 januari verhuizen naar De Beerendonck in Venlo en een gebouw aan de Garnizoenweg in Blerick. Zo'n twee maanden eerder dan gepland.

Reden van vertrek

De hoteleigenaar en de baas van het pand werden het volgens Omroep Venlo niet eens over een verruiming van de omgevingsvergunning. Die is nodig om de vluchtelingen langer bij het hotel te laten verblijven. De gemeente Venlo laat weten dat korte termijn opvanglocaties zoals hotels langzaam worden afgebouwd. Oekraïense vluchtelingen worden daarom nu al ondergebracht op alternatieve plekken waar ze langer kunnen verblijven.

Harde klap

Voor de vluchtelingen komt de vervroegde verhuizing hard aan. "Het doet nog meer pijn dan je eigen appartement in Oekraïne verlaten", zegt Micha Kapustianska. Ook andere tijdelijke bewoners zeggen verdrietig te zijn over het eerdere vertrek. Hoteleigenaar Wim Do begrijpt hun gevoel. "In zes maanden tijd groei je naar elkaar toe. Het feit dat de groep uit elkaar moet doet gewoon pijn", vindt Do.

Tijdelijke opvang

Tegelijkertijd benadrukt Do dat het altijd al om een tijdelijke opvang ging. "Vanaf het begin was het al de bedoeling dat we alleen een noodopvang zouden zijn. Ik ben er samen met andere partijen helaas niet uitgekomen om langer opvang te kunnen bieden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!