Nieuws

Verbreding fietsbrug Gennep van de baan: Rijk doet niet mee

De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt (Brabant). © Google Streetview
Het Rijk wil niet meebetalen aan de verbreding van het fietspad op de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt. Daarmee is het plan van de baan.
Dat blijkt uit het zogenoemde Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT).

Veiligheid

De veiligheid van de fietsers op de brug is al jaren een punt van discussie. Hoewel het fietspad afgescheiden van de rijbaan ligt, is het eigenlijk te smal voor de hoeveelheid fietsers die er gebruik van maakt. Bovendien voldoet het fietspad niet aan de richtlijnen en is het verkeersonveilig.
Daarom wilden de provincies Limburg en Noord-Brabant gezamenlijk dat probleem aanpakken. Rijkswaterstaat is echter eigenaar van de brug en daarmee is het dus ook een kwestie van het Rijk.

Niet meebetalen

Uit een eerste onderzoek bleek dat verbreding van het fietspad technisch haalbaar is. Maar er is vervolgonderzoek nodig om er zeker van te zijn dat de verbreding aan de bestaande brug constructief mogelijk is. De twee provincies hebben voor dit onderzoek al geld gereserveerd, maar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat legt de verantwoordelijkheid volledig bij de regio neer. Zonder actieve medewerking van het ministerie is de verbreding van de fietsbrug nu van de baan, stellen de twee provincies.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!