Minister Van der Wal bezoekt Livar, Meinweg en Rockwool

Minister Christianne van der Wal tijdens haar bezoek aan De Meinweg © L1 (Lex van Moorsel)
Minister Christianne van der Wal (VVD, Natuur en Stikstof) bezoekt maandag het midden van de provincie. Eerst bezoekt ze de Livar-varkensfokkerij bij abdij Lilbosch, daarna gaat ze naar aan Rockwool in Roermond.
Dat bedrijf staat op nummer 1 van de top 100 van ammoniakuitstoters in Nederland, en de fabriek ligt bovendien pal naast het kwetsbare natuurgebied De Meinweg. De minister praat er met zowel de directies van Rockwool als van Chemelot in Geleen over de stikstofopgave voor de industrie. Ook Chemelot staat hoog op de lijst van ammoniakuitstoters.

LLTB en Waterschap

Van der Wal begon haar bezoek aan Midden-Limburg in Echt, waar ze overleg voert met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB, en het Waterschap Limburg. Vervolgens bezoekt Van der Wal Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch.

Door naar Düsseldorf

Na haar bezoek aan Rockwool gaat ze naar Düsseldorf om met de Duitsers aandacht te vragen voor de stikstofproblematiek. Een onderwerp dat in Duitsland niet leeft, maar waar onder meer Nationaal Park De Meinweg veel last van heeft als gevolg van het neerdalen van stikstof bij oostenwind uit de Duitse grensregio.
De minister wordt bij haar bezoek vergezeld door de Limburgse gedeputeerden Lia Roefs (PvdA, Wonen en Landbouw) en Geert Gabriels (GroenLinks, Natuur en Milieu).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!