Ongekend jubileum dirigent Altweerterheide

Henny Kusters is al 40 jaar dirigent bij Harmonie van het Heilig Hart in Altweerterheide. © L1 (Peter Beeker)
Altweerterheide viert het bijzondere jubileum van dirigent Henny Kusters met een jubileumconcert en een stuk dat in het diepste geheim is gerepeteerd.
Dat hij veertig jaar dirigent is bij dezelfde harmonie, is ongekend.

Dankbaar

"Ik heb als beginnend dirigent bij deze harmonie alles kunnen leren. Daar ben ik dankbaar voor en daarom ben ik bij mijn 'eerste liefde' gebleven," vertelt Henny Kusters.

Stimulator

De dirigent die al 'eeuwig' op de bok staat bij Harmonie van het Heilig Hart Altweerterheide is bescheiden. De leden van de harmonie weten hoe zeldzaam dit jubileum is. Marjo Daniëls: "Het is echt heel bijzonder dat Henny al zo lang dirigent bij ons is. Hij is een enorme stimulator voor onze vereniging."
Uniek
Het jubileumconcert ter ere van Henny Kusters wordt gehouden in de kerk. Natuurlijk is de dirigent zelf daarvan op de hoogte. Wat hij niet wist is dat een speciaal ensemble met leden en oud-leden in het diepste geheim een stuk heeft gerepeteerd samen met een andere dirigent: Jan Koolen. "Het is echt uniek. Ik heb al voor heel wat harmonieën gestaan en de langste betrekking was 17 jaar," zegt Jan Koolen.

Schoolorkest

Naast de kerk ligt de nieuwe basisschool en daar wordt ook driftig gerepeteerd. Het schoolorkest is een paar jaar geleden ontstaan. De jonge muzikantjes zijn de toekomst voor de harmonie. Diana Heijmans dirigeert de leerlingen en is apetrots. "Henny zei al jaren geleden dat we dit moesten opzetten met de basisschool. Zonder hem was het niet gelukt en zonder nieuwe aanwas wordt het heel moeilijk voor een harmonie."

Floreert

Veel harmonieën hebben het moeilijk, maar in Altweerterheide floreert het muziekgezelschap. "We hebben zelfs meer leden dan voor corona," zegt Marjo Daniëls die ook in het bestuur zit van de harmonie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!