Peel en Maas verliest rechtszaak van woonwagenbewoners

Al enige tijd demonstreert de familie Raaijmakers in de Heldense Bossen. © Niels van Rens
De familie Raaijmakers mag blijven demonstreren in de Heldense Bossen. De gemeente Peel en Maas wilde de familie weg hebben, maar daar is de rechter het niet mee eens. De familie moet een fatsoenlijke woonwagenplek krijgen.
Al enige tijd demonstreert de familie Raaijmakers in de Heldense Bossen. Ze wachten al jaren op een woonwagenplek binnen de gemeente Peel en Maas, maar er gebeurt niets. De gemeente heeft de familie plekken beloofd, maar daar willen ze niet naartoe omdat ze anders ruzie krijgen met een familielid die daar woont.

Koffers pakken

Daarom besloot de familie te demonstreren en hebben ze ‘illegaal’ hun eigen woonwagenkamp opgebouwd. De gemeente was het daar niet mee eens en stuurde de familie een verzoek om hun koffers te pakken. De familie Raaijmakers was het beu en stapte naar de rechter. Die oordeelde dat de familie mag blijven demonstreren en dat de gemeente een fatsoenlijke, tijdelijke plek moet vinden voor de gezinnen.

Door gemeenteraad

Omdat Peel en Maas een woonwagenplek had beloofd, dacht de gemeente de rechtszaak te winnen. Maar omdat dit besluit nog door de gemeenteraad moet, is het dus onzeker of de woonwagenbewoners ook echt een plek krijgen. Daarom oordeelde de rechter in het gelijk van de familie Raaijmakers.
De Heldense Bossen mag tot 1 januari 2023 gebruikt worden tot grond om te wonen. Daarna moet de gemeente voor een andere plek zorgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!