Fractievoorzitter FvD: 'Aangesproken op uitspraken Baudet'

Ruby Driessen © L1
De Limburgse fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FvD), Ruby Driessen, zegt bovenmatig veel aangesproken te worden op de uitspraken van partijleider Thierry Baudet.
"Wij worden één op één iemand anders mening aangedaan", zegt Driessen zondagavond in televisieprogramma L1mburg Centraal.

Onevenredig veel

De fractievoorzitter zegt het 'vervelend' te vinden dat zijn partijleden aangesproken worden op de uitspraken van Baudet en andere kamerleden. Zoiets gebeurt volgens Driessen veel vaker dan bij andere partijen. Liever zou hij zien dat de volksvertegenwoordigers van de FvD over hun eigen, persoonlijke visie worden bevraagd.
Driessen zegt dat er interne gesprekken zijn over zulke kwesties. "We hebben afgesproken dat we allemaal anders mogen denken." Wel volgt iedereen het partijprogramma.

Rusland

"Wij hebben niet allemaal dezelfde mening", zegt Driessen. Als voorbeeld noemt hij Rusland: "Wij nemen een pacifistische houding aan. We vinden dat we er moeten zijn voor de Nederlander en de Limburger en zien nu goed dat de maatregels voor onze burgers niet goed uitpakken." Volgens de fractievoorzitter zou Nederland zich niet moeten bemoeien met buitenlandse oorlogen.

'Allesbehalve genuanceerd'

De fractievoorzitter vindt dat de acties van het FvD erg worden uitvergroot in de media. "Het is allesbehalve genuanceerd, zelfs heel kwalijk." De partij is juist recentelijk in rustiger vaarwater gekomen, meent hij: "Er is een stuk meer saamhorigheid, de bespreekbaarheid van zaken is beter."
Momenteel is Driessen bezig met de selectie van kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Op hoeveel zetels Driessen hoopt, wil hij liever niet zeggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!