Nieuws

Drukte op de weg door herfstvakantiegangers valt mee

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De drukte op de weg door terugkerende en vertrekkende vakantiegangers verloopt zoals verwacht, zegt de ANWB. Scholieren in Limburg hebben vanaf vrijdag herfstvakantie, voor de regio Noord zit de vakantie er juist bijna op.
Vrijdagmiddag rond 17:00 uur stond er ongeveer 600 kilometer file, meldt de verkeersinformatiedienst van de ANWB.

Als verwacht

Volgens een woordvoerder van de ANWB is het aantal kilometer file vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. "Dit hadden we verwacht bij de wisseling van de herfstvakantie, wanneer het ene deel van het land terugkomt en het andere deel vertrekt", zegt een woordvoerder.

Geen bijzonderheden

Er zijn volgens de ANWB verder geen bijzonderheden zoals grote ongelukken. "Op vrijdag is de spits sowieso druk. Er is heel veel verkeer met lange dagelijkse files rond Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Arnhem. Ik denk dat we nu al rond het hoogtepunt zitten", aldus de woordvoerder.

Goed voorbereid

Rijkswaterstaat signaleert op de hoofdwegen zo'n 388 kilometer file. Een woordvoerster laat weten dat het niet zo druk is als gedacht. "Mensen zijn goed voorbereid. Vorige week vrijdag was de piek rond de 350 kilometer file." Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!