Nieuws

Tbs'er mishandelt hoofd behandeling Rooyse Wissel

Ingang van de tbs-kliniek in Oostrum © De Rooyse Wissel
Een hoofd behandeling van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum is door een patiënt mishandeld. De tbs'er deelde meerdere klappen uit, omdat hij niet overgeplaatst wilde worden.
Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek in Oostrum tegenover L1.

Klappen

Vanwege zijn behandeling zou de man op een intensieve zorgafdeling geplaatst worden. Begin september vond hierover een gesprek plaats tussen de patiënt, een afdelingshoofd en het hoofd behandeling. Toen de medewerker zich wilde voorstellen en een hand uitstak, sloeg de tbs'er hem meerdere malen op zijn hoofd en lichaam.

Ziekenhuis

Er werd direct alarm geslagen. Medewerkers die in de buurt waren wisten de patiënt onder bedwang te houden. Het hoofd behandeling moest naar het ziekenhuis toe, maar mocht diezelfde dag weer naar huis.

Voorarrest

De Rooyse Wissel heeft aangifte gedaan. De patiënt is overgeplaatst naar de gevangenis en zit momenteel in voorarrest, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

Steekpartij

Het is overigens niet voor het eerst dit jaar dat personeel van de tbs-kliniek wordt toegetakeld. In april ging het nog mis toen een patiënt een medewerkster met een zelfgemaakt wapen heeft aangevallen. Het slachtoffer had oppervlakkige verwondingen in de borst- en halsstreek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!