Nieuws

Ruim 100 kilo amfetamine in pand: Heerlenaar (33) opgepakt

Stockfoto © iStock
De Landelijke Recherche heeft samen met de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) 101 kilo amfetamine aangetroffen in een bedrijfspand in Brunssum.
Een 33-jarige man uit Heerlen is opgepakt.

Grondstof

De FIOD ontving een signaal over meerdere leveringen van grondstoffen die gebruikt zouden worden bij de productie van synthetische drugs. Een zending met de stof BMK-glycidezuur, een grondstof voor de productie van drugs, werd onderschept en in beslag genomen. Met de onderschepte hoeveelheid van deze stof zou ongeveer 1850 kilo amfetamine gemaakt kunnen worden, met een geschatte straatwaarde van bijna 12 miljoen euro.

Straatwaarde

Er werd verder onderzoek gedaan en de opsporingsdiensten doorzochten meerdere woningen en bedrijfspanden in Brunssum, Rotterdam, Ridderkerk en Maassluis. Vorige week donderdag stuitten de Landelijke Recherche en de FIOD op de 101 kilo amfetamine in Brunssum. Dat heeft een straatwaarde van 646.000 euro. Verder werd bij de doorzoekingen beslag gelegd op contant geld, dure horloges en cryptotelefoons.

Arrestaties

Naast de Heerlenaar zijn er ook twee mannen uit Ridderkerk en Rotterdam aangehouden. Het trio wordt verdacht van overtredingen van de Opiumwet, misbruik van chemicaliën en valsheid in geschrifte. De Rotterdammer is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar is nog wel verdachte. De FIOD sluit meer aanhoudingen niet uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!