VVV-Venlo legt stadionverboden op na rellen Kerkrade

Na afloop van het duel tussen Roda JC en VVV-Venlo zijn er rondom het Parkstad Limburg Stadion ongeregeldheden geweest © Ooggetuige
VVV-Venlo heeft drie supporters een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van de rellen na het uitduel bij Roda JC. Zij worden gestraft, omdat ze zich misdroegen en de confrontatie met de ME zochten. Ook wordt hen het aanrichten van schade en geweldpleging verweten.
Eén persoon heeft een stadionverbod van achttien maanden gekregen en twee personen zijn dertig maanden niet welkom in voetbalstadions.

Meer verboden mogelijk

Na afloop van de wedstrijd werden bussen met VVV-supporters bekogeld met stenen. Dat leverde veel schade op, maar niemand raakte gewond. Een groep Venlose fans misdroeg zich. VVV zegt op de eigen website 'dat een kleine groep het verpest heeft voor de overgrote meerderheid'. De club distantieert zich dan ook van de acties van deze groep.
Het onderzoek naar de gebeurtenissen in Kerkrade loopt nog steeds. Het is dan ook niet uitgesloten dat er nog meer stadionverboden volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!