Nieuws

Peel en Maas stuurt aanmaning naar Peter Gillis

Peter Gillis © ANP
Realityster Peter Gillis heeft de dwangsom van één miljoen euro van de gemeente Peel en Maas nog niet betaald. De gemeente heeft dan ook een aanmaning gestuurd.
Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten aan L1.

Aanmaning

De realityster van het SBS-programma Massa is Kassa heeft wel nog steeds de mogelijkheid om, wederom, bezwaar te maken. "Deze mogelijkheid staat nog steeds open. Het invorderingstraject is gestart en er is een aanmaning gestuurd", aldus de gemeente.
De gemeente heeft de inmiddels beruchte realityster een aanmaning gestuurd voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo.

Dwangsom

De gemeente had naar eigen zeggen in 2020 geconstateerd dat er arbeidsmigranten in het park woonden. De gemeente droeg Gillis toen op straffe van een dwangsom op om te zorgen dat die bewoners daar vertrokken. In mei dit jaar constateerde de gemeente volgens een woordvoerder echter dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten, en ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van één miljoen euro te gaan innen bij Gillis.

Innen

Daartegen diende Gilles een zogenoemde zienswijze in, waarin hij bezwaar maakte. De gemeente wees deze echter af, en besloot woensdag de dwangsom effectief te gaan innen. Gilles kan daartegen nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie. Dat zou hij ook gaan doen, zo liet een woordvoerder vorige maand weten. Of dat inmiddels is gebeurd, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!