Nieuws

Primeur Fontys: deel hogeschool schrapt bindend studieadvies

Een deel van de Fontys-campus in Venlo. © ANP
Studenten aan de Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo zijn af van het bindend studieadvies. Dat is een instrument waarmee de opleiding na een jaar besluit of een student mag doorstuderen.
Dat meldt Omroep Venlo. Voor een positief studieadvies moesten studenten altijd een bepaald aantal studiepunten behalen in hun eerste jaar. Maar die gedachte is achterhaald, is de opvatting bij de opleiding.

Corona

"We hebben tijdens de coronapandemie gezien dat studenten die onder normale omstandigheden weg zouden zijn gegaan omdat ze de norm van 45 studiepunten niet dachten te halen, toch bleven en uiteindelijk hun credits haalden. Soms met een lichte vertraging, maar toch", verklaart opleidingsmanager Marc Dessi in een schriftelijk statement. Zonder corona had de opleiding studenten laten gaan die hun diploma gewoon hadden kunnen halen. "Dat is zorgelijk, aangezien we in een regio zitten waarbij de arbeidsmarkt schreeuwt om nieuwe krachten. Wij hadden die krachten kunnen leveren", aldus Dessi.
De opleiding is de eerste binnen Fontys Hogescholen die het studieadvies schrapt. Afhankelijk van de resultaten bekijken ook andere Fontys-opleidingen of ze het bindend studieadvies gaan schrappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!